Deutsch             English
Europe

   България – Български
   Česká republika – Čeština
   Danmark – Dansk
   Deutschland – Deutsch
   España – Español
   France – Français
   Great Britain – English
   Hrvatska – Hrvatski
   Italia – Italiano
   Magyarország – Magyar
   Македонија – македонски
   Österreich – Deutsch
   Polska – Polski
   Portugal – Português
   România – Român
   Schweiz – Deutsch
   Suisse – Français
   Svizzera – Italiano
   Suomi – Suomeksi
   Sverige – Svenska
   Türkiye – Türkçe

North- / Southamerica

   Brasil – Português
   Chile – Español
   Colombia – Español
   México – Español
   Perú – Español

Africa

   South Africa – English

Asia / Oceania

   India – English
   Singapore – English
   Россия – Pусский
   UAE – English
   中国 – 中国的

 

Hagyományos jelölőrendszerek

Benyomásos jelölés

Ha nagy teljesítmény szükséges kis helyen, a kompakt rugós beütőfejek ideálisak. Csak egy oldalról szükséges a rugót indítani, hogy az orsó a munkadarabra kerüljön a megfelelő erővel. Nem keletkezik ellenható erő. Folyamatos ütéserőt garantál.

Ütőárak

Ez a kézi pontozó nem sokkal nagyobb egy tollnál. A 17 mm-es átmérőjével ez a könnyű és kézbeillő ütőár a tökéletes szerszám a munkadarabok kalapács nélküli jelöléséhez, továbbá biztonságos, gyors és egyszerű. A beütés erőssége fokozatmentesen állítható 500 N-ig.


Ezek a kézi jelölők melyek hüvelykujjal felengedhetőek főként pontozásra, karcolásra, bélyegzésre és számozásra alkalmasak. A betétek nagyon gyorsan és egyszerűen cserélhetőek mely jelentős időmegtakarítást és rugalmasságot eredményez.

 

Elérhető géptípusok:
- Micro-MARKATOR MV 8

 

Pneumatikus integrálható egységek

Ezekben a kompakt jelölőeszközökben, a beütő rugós orsó helytakarékosan a pneumatikus munkahengerbe van integrálva. A munkadarab felé mozdul ameddig fel nincsen engedve. A végső pozícióellenőrzéséhez az összes egységhez opcionálisan elérhetőek érintkezés nélküli, és induktív érzékelők.

 

Elérhető géptípusok:
- MICRO-MARKATOR MV 8 VP (E)
- MINI-MARKATOR MV 13 VP (E)
- MIDI-MARKATOR MV 23 VP (E)

 

 

 

 

Bélyegző szerszámok

Bélyegzőszerszámaink kizárólag a legjobb minőségű keményre edzett bélyegző acélból készülnek. Használhatók kézi nyomótengellyel mint kéziszerszám, vagy készülékbe építve a megfelelő szorító csapokkal.

Beütőformák

A kiváló minőségű MARKATOR® beütőformák lehetővé teszik a munkadarabok könnyű jelölését. Bármilyen karakter és/vagy számok kombinációja behelyezhető a tartó szerszámba. A jelölések minősége jelentősen jobb egy gyenge kalapácsütésre is az egykezes beütőkhöz képest. A fő előnye a cserélhető MARKATOR® beütőformák a karakterek és számok kombinálásának lehetősége egy vagy több soros bélyegzőkben. A MARKATOR® számos hétköznapi, és speciális beütő tartója közül választhat.
 

Beütő tartók

Ez az eszköz a MARKATOR® beütőformák megfelelő elrendezésben (egy, több sorban) tartásához készült gazdaságos árban. Rugalmas megoldás egy kiváló jelöléshez csak egy ütéssel - akár manuálisan, akár automatikusan. Minőségi alapanyagainak köszönhetően hosszú élettartamúak.

Elérhető géptípusok:
- Straight standard type holder MV 24
- Heated standard type holder MV 28
 

Számozófejek

A MARKATOR® számozófejek precíziós mechanikus szerszámok kiváló minőségben. Elérik az akár 50 kN dinamikus, illetve a 80 kN statikus (hidraulikus/pneumatikus) beütési erőt is. Sárgaréz persellyel, nikkelezett görgőkkel készült az optimális hővezetés érdekében, ezek a szerszámokat akár forró bélyegzésre is alkalmasak.

Elérhető géptípusok:
- Hand-punch numbering head MV 7
- Hand adjustable numbering head MV 4
- Touch adjustable numbering head MV 14
- Automatic numbering head MV 2
 

Integrálható egység oszcilláló pontütéses tűvel - MV 80

Ez a kompakt pontütéses jelölő használható egyszerű pontozásra, és a pneumatikus beépíthető egységek csoportjába is beletartozik. A pneumatikus tűnek köszönhetően ez az eszköz hatékonyan, gyorsan, minőségi jelölést végez. Az MV80 beépíthető automata tesztelő, vagy gyártósorokba. Képes jelölni az alumíniumtól a HRC 62-es keménységű edzett acélig.

Köszönhetően a számos típusú jelölőtűnek, a kezelhetőség rugalmassá válik. Az eszközt egy beépített szelep indítja, beépíthetősége egyszerű.

Ez a pontütéses jelölő nagyon jó ár/érték arányú készüléknek számít, alacsony a fenntartási költsége, és lassan kopik.