Deutsch             English
Europe

   България – Български
   Česká republika – Čeština
   Danmark – Dansk
   Deutschland – Deutsch
   España – Español
   France – Français
   Great Britain – English
   Hrvatska – Hrvatski
   Italia – Italiano
   Magyarország – Magyar
   Македонија – македонски
   Österreich – Deutsch
   Polska – Polski
   Portugal – Português
   România – Român
   Schweiz – Deutsch
   Suisse – Français
   Svizzera – Italiano
   Suomi – Suomeksi
   Sverige – Svenska
   Türkiye – Türkçe

North- / Southamerica

   Brasil – Português
   Chile – Español
   Colombia – Español
   México – Español
   Perú – Español

Africa

   South Africa – English

Asia / Oceania

   India – English
   Singapore – English
   Россия – Pусский
   UAE – English
   中国 – 中国的

 

Hagyományos jelölőrendszerek

Benyomásos jelölés

Ha nagy teljesítmény szükséges kis helyen, a kompakt rugós beütőfejek ideálisak. Csak egy oldalról szükséges a rugót indítani, hogy az orsó a munkadarabra kerüljön a megfelelő erővel. Nem keletkezik ellenható erő. Folyamatos ütéserőt garantál.

Ütőárak

Ez a kézi pontozó nem sokkal nagyobb egy tollnál. A 17 mm-es átmérőjével ez a könnyű és kézbeillő ütőár a tökéletes szerszám a munkadarabok kalapács nélküli jelöléséhez, továbbá biztonságos, gyors és egyszerű. A beütés erőssége fokozatmentesen állítható 500 N-ig.


Ezek a kézi jelölők melyek hüvelykujjal felengedhetőek főként pontozásra, karcolásra, bélyegzésre és számozásra alkalmasak. A betétek nagyon gyorsan és egyszerűen cserélhetőek mely jelentős időmegtakarítást és rugalmasságot eredményez.

 

Elérhető géptípusok:
- Micro-MARKATOR MV 8

 

Kézi és pneumatikus asztali készülékek

Kézi asztali gépek 

A fogantyú belsejében a beütő rugós orsó mozdul a darab irányába. Amikor a szerszám megérinti a munkadarabot, fixálva van. Ezt követően a rugós orsó feszített állapotban marad ameddig a vissza nem pattanó beütő fel nincsen engedve. A visszatérő ütem alatt a rugós orsó automatikusan megfeszül és készen áll a következő beütésre.

 

Elérhető géptípusok:
- MARKATOR MV 11 M
- MARKATOR MV 18 M
- MARKATOR MV 30 M

 

_________________________________________________________________________

 

Pneumatikus asztali gépek 

A működési elv azonos a kézi gépekével, de itt két irányba vezérelt munkahenger mozgatja a rugós orsót a munkadarab felé és vissza. Mozgás közben a fogantyú fixálva van. Elérhető kétkezes indítással nagy biztonságú kiadás a balesetek elkerülése érdekében.

 

Elérhető géptípusok:
- MINI-MARKATOR MV 12 P
- MIDI-MARKATOR MV 21 P
- MAXI-MARKATOR MV 35 P

 

Pneumatikus integrálható egységek

Ezekben a kompakt jelölőeszközökben, a beütő rugós orsó helytakarékosan a pneumatikus munkahengerbe van integrálva. A munkadarab felé mozdul ameddig fel nincsen engedve. A végső pozícióellenőrzéséhez az összes egységhez opcionálisan elérhetőek érintkezés nélküli, és induktív érzékelők.

 

Elérhető géptípusok:
- MICRO-MARKATOR MV 8 VP (E)
- MINI-MARKATOR MV 13 VP (E)
- MIDI-MARKATOR MV 23 VP (E)

 

 

 

 

Bélyegző szerszámok

Bélyegzőszerszámaink kizárólag a legjobb minőségű keményre edzett bélyegző acélból készülnek. Használhatók kézi nyomótengellyel mint kéziszerszám, vagy készülékbe építve a megfelelő szorító csapokkal.

Beütőformák

A kiváló minőségű MARKATOR® beütőformák lehetővé teszik a munkadarabok könnyű jelölését. Bármilyen karakter és/vagy számok kombinációja behelyezhető a tartó szerszámba. A jelölések minősége jelentősen jobb egy gyenge kalapácsütésre is az egykezes beütőkhöz képest. A fő előnye a cserélhető MARKATOR® beütőformák a karakterek és számok kombinálásának lehetősége egy vagy több soros bélyegzőkben. A MARKATOR® számos hétköznapi, és speciális beütő tartója közül választhat.
 

Beütő tartók

Ez az eszköz a MARKATOR® beütőformák megfelelő elrendezésben (egy, több sorban) tartásához készült gazdaságos árban. Rugalmas megoldás egy kiváló jelöléshez csak egy ütéssel - akár manuálisan, akár automatikusan. Minőségi alapanyagainak köszönhetően hosszú élettartamúak.

Elérhető géptípusok:
- Straight standard type holder MV 24
- Heated standard type holder MV 28
 

Számozófejek

A MARKATOR® számozófejek precíziós mechanikus szerszámok kiváló minőségben. Elérik az akár 50 kN dinamikus, illetve a 80 kN statikus (hidraulikus/pneumatikus) beütési erőt is. Sárgaréz persellyel, nikkelezett görgőkkel készült az optimális hővezetés érdekében, ezek a szerszámokat akár forró bélyegzésre is alkalmasak.

Elérhető géptípusok:
- Hand-punch numbering head MV 7
- Hand adjustable numbering head MV 4
- Touch adjustable numbering head MV 14
- Automatic numbering head MV 2
 

Integrálható egység oszcilláló pontütéses tűvel - MV 80

Ez a kompakt pontütéses jelölő használható egyszerű pontozásra, és a pneumatikus beépíthető egységek csoportjába is beletartozik. A pneumatikus tűnek köszönhetően ez az eszköz hatékonyan, gyorsan, minőségi jelölést végez. Az MV80 beépíthető automata tesztelő, vagy gyártósorokba. Képes jelölni az alumíniumtól a HRC 62-es keménységű edzett acélig.

Köszönhetően a számos típusú jelölőtűnek, a kezelhetőség rugalmassá válik. Az eszközt egy beépített szelep indítja, beépíthetősége egyszerű.

Ez a pontütéses jelölő nagyon jó ár/érték arányú készüléknek számít, alacsony a fenntartási költsége, és lassan kopik.
 

Jelölőszerszámok CNC megmunkáló központokhoz

Ezek a szerszámok minden CNC megmunkáló központba integrálhatóak akár automata akár manuális szerszámcserével, vagy robotokba is. 

Számos anyagra képes jelölni az alumíniumra, acélra, bronzra, vörösrézre, sárgarézre, titániumra, műanyagokra, stb.

BZ Marker NG

A BZ-Marker NG jelölők a tartósan jelölni kívánt munkadarabok szerszámai. 


Funkcionalitása:
A jelölő szerszámok önmagukban beépíthetőek egy Weldon tokmányba (hengeres tengelyekhez az oldalsó sík felületre). Az S-es méretű BZ jelölő a 12 mm-es Weldon tokmányba illik, az M, L, XL méretek pedig a 20 mm-esbe, de egy megfelelő méretű befogadógyűrűbe is beépíthetőek. A BZ jelölők üzemeltetéséhez se hűtésre, se kenésre, se sűrített levegőre nincsen szükség. A jelölés az anyag összenyomásából és elmozdulásából jön létre. A speciális jelölőtű gördüléssel valósítja meg a jelölést.

 

A jelölőszerszámok:
A BZ jelölők olyan jelölőtűvel vannak szerelve melyek rugó segítségével vannak a szerszámhoz fogatva. A BZ jelölők jelölőtűi speciális acélból készülnek.

Számos jelölőtű elérhető kerekített heggyel is. Alapvetően a kisebb sugár fejt ki nagyobb erőt a felületen (azonos beállításoknál). Így a keményebb felületekhez kisebb sugarú heggyel szükséges jelölőtűt választani. A vonalvastagság is a vékonyabb kisebb sugarú tű használata esetén.

Köszönhetően a minőségi csapágyazásnak és a speciális konstrukciónak lehetséges durva, ill. finom felületekre is jelölni különböző méretben 3 és 7 mm között azonos minőségben. Az orsó magasságállítása nem szükséges. A speciális jelölőtű élettartama még HRC 45 (1.42 N/mm², 440HV, 418 HB30) keménységű acél jelölésekor is jelentősen több, a marásos eljárásokhoz képest.